Omsorgscenteret Solgården
19. februar 2020

Månedens udstilling

Giza Art

Vi er en gruppe, der startede op i år 2007, dengang hed vi Guldaldermalerne, fordi vi alle havde gået på kursus hos blomstermaler Birthe Jarlbæk, der underviste i den gamle guldalderstil, men med tiden gik nogle fra og nye kom til, vi malede nu i flere forskellige stilarter og syntes et nyt navn var på sin plads, så vi hedder nu Giza-Art.

I dag er vi en selvstændig kunstgruppe, hvis udtryk spænder fra naturalisme, figurativt, naivistisk, makro fotografering og over i koloristiske abstraktioner samt guldalderstil.

Vores tilholdssted er Elværket i Frederikssund, hvor vi mødes og maler sammen en gang om måneden. Formålet er at skabe og fremme et godt socialt netværk indenfor malerkunsten, hvor vi afslappet kan give hinanden støtte og inspiration.

Vi har ingen, der styrer vores gruppe, beslutninger tages, når vi er sammen på vores malerdage.

Vi afholder kurser og udstillinger efter behov og tager også på kunstudstillinger og andet sammen

Deltagerne på udstillingen er

Sabine Benthien Ritzau, som i 2 1/2 år dagligt har fået undervisning i tegning på Ny Carlsberg Glyptoteket, desuden har hun gået til undervisning hos teatermaler Helge Lind.

Davoud Rasouli. Kom til Danmark fra Iran midt i 1980, hans interesse har i lang tid været fotografering og kalligrafi og er nu endt med skønne billeder af insekter og andet. 

Mira Gelert. Kom til Danmark fra Polen i midten af 1980, Mira er uddannet på kunstakademiet i Lodz i Polen, hvor hun levede af sin kunst. Lige siden hun kom til Danmark, har hun været aktiv kunstner og udstillet mange steder,

Lona Warburg. Startede med at male i 2002 hos blomstermaler Birthe Jarlbæk, hvor hun gik på kurser frem til 2008 og deltog i udstillinger i galleri Knud Grothe, der fik udgivet en bog om danske blomstermalere, hvor hun er med i, desuden har hun gået på kursus hos portrætmaler Mads Rye.

skib i solnedgang8 billeder af blomster6 billeder af fugle og vilde dyr2 billeder med naturkvinde med rødt hår

  Foto: personalet, Solgården